Menterjemah Lirik Lagu Banyu Langit Menjadi Bahasa Indonesia

Sering mendengar lagu "bangyu langit" ketika menonton dagelan Peye Mania, biasanya lagu "banyu langit" ini dinyanyikan oleh pesinden kondang asal Jawa Timur yaitu Puri Ratna. Akhirnya penasaran dan saya mencoba searching di google ternyata lagu "banyu langit" ini ciptaan dari Om Didi Kempot.





Lirik lagu "banyu langit":

Suoro angin, angin sing ngreridu ati

Ngelingake, Sliramu sing tak tresnani

Pengen nangis, Ngetokke eluh ning pipi

Suwe ra weruh, Senajan mung ono mimpi

Ngalemo… Ngalem ning dadaku

Tambanono roso kangen neng atiku

Ngalemo… Ngalemo ning aku

Ben ra adem, Kesiram udan ing ndalu



Banyu langit, Sing ono duwur kayangan

Watu gedhe, Kalingan mendunge udan

Telesono atine wong sing kasmaran

Setyo janji, Seprene tansah kelingan

Ademe gunung merapi purbo

Melu krungu swaramu, Ngomongke opo

Ademe gunung merapi purbo

Sing nang langgran wonosari Yogyokarto



Janjine… Lungane ra nganti suwe-suwe

Pamit esuk, Lungane ra nganti sore

Janjine… Lungane ra nganti semene suwene

Nganti kapan tak enteni sak tekane



Udan grimis, Telesono klambi iki

Jroning dodo, Ben ra gareng ngekep janji

Ora lamis, Gedene gon ku nresnani

Nganti kapan, Aku ora biso lali

Ademe gunung merapi purbo

Melu krungu, Kowe ngomongke opo

Ademe gunung merapi purbo

Seng neng langgran Wonosari yogyokarto

Janjine… Lungane ra nganti suwe-suwe

Pamet isuk, Lungane ra nganti sore

Janjine… Lungo ra nganti semene suwene

Nganti kapan, Tak enteni sak tekane…



Saya akan mencoba menterjemahkan lirik lagu "banyu langit" ke dalam bahasa Indonesia, jika nanti ada kekeliruan dalam saya menterjemahkan lirik lagu tersebut, itu adalah kekurangan saya dan saya mohon maaf.




Suoro angin, angin sing ngreridu ati

Suara angin, angin yang menggoda hati

Ngelingake, Sliramu sing tak tresnani

Mengingatkan, dirimu yang ku cintai

Pengen nangis, Ngetokke eluh ning pipi

Ingin menangis, mengeluarkan air mata dipipi

Suwe ra weruh, Senajan mung ono mimpi

Lama tak berjumpa, Walaupun cuma di mimpi


Ngalemo… Ngalem ning dadaku

Manjalah… manja didadaku

Tambanono roso kangen neng atiku

Sembuhkanlah rasa kangen dihatiku

Ngalemo… Ngalemo ning aku

Manjalah… manjalah ke aku

Ben ra adem, Kesiram udan ing ndalu

Biar tak dingin, Tersiram hujan di malam




Banyu langit, Sing ono duwur kayangan

Air langit, Yang ada diatas kahyangan

Watu gedhe,Kalingan mendunge udan

Batu besar, Terhalang mendungnya hujan

Telesono atine wong sing kasmaran

Basahilah hatinya orang yang kasmaran

Setyo janji, Seprene tansah kelingan

Setia janji, Sampai sekarang masih teringat


Ademe gunung merapi purbo

Dinginnya gunung merapi purba

Melu krungu swaramu, Ngomongke opo

Turut dengar suaramu, ucapkan apa


Ademe gunung merapi purbo

Dinginnya gunung merapi purba

Sing nang langgran wonosari Yogyokarto

Yang di Langgeran Wonosari Yogyakarta




Janjine… Lungane ra nganti suwe-suwe

Janjinya… Pergi tak sampai lama-lama

Pamit esuk, Lungane ra nganti sore

Pamit pagi, Perginya tak sampai sore

Janjine… Lungane ra nganti semene suwene

Janjinya… Perginya tak sampai segini lamanya


Nganti kapan tak enteni sak tekane

Sampai kapan kan ku tunggu kedatanganya




Udan grimis, Telesono klambi iki

Hujan gerimis, Basahilah baju ini

Jroning dodo, Ben ra gareng ngekep janji

Dalam dada, Agar tiada kering memeluk janji

Ora lamis, Gedene gon ku nresnani

Tiada dusta, Besarnya aku mencintai

Nganti kapan, Aku ora biso lali

Sampai kapan, Aku tidak bisa lupa


Ademe gunung merapi purbo

Dinginnya gunung merapi purba

Melu krungu, Kowe ngomongke opo

Turut dengar, Dirimu ucapkan apa

Ademe gunung merapi purbo

Dinginnya gunung merapi purba

Seng neng langgran Wonosari yogyokarto

Yang di Langgeran Wonosari Yogyakarta

Janjine… Lungane ra nganti suwe-suwe

Janjinya… Perginya tak sampai lama-lama


Pamet isuk, Lungane ra nganti sore

Pamit pagi, Perginya tak sampai sore


Janjine… Lungo ra nganti semene suwene

Janjinya… Perginya tak sampai segini lamanya

Nganti kapan, Tak enteni sak tekane…

Sampai kapan, ku tunggu kedatangannya




Bagaimana? Bagus ya lirik lagunya? Menurut saya sendiri lagu ini sangat syahdu dan cukup membuat baper.

Demikian terjemahan lagu "banyu langit", sekali lagi apabila saya dalam menterjemahkan lirik lagu "banyu langit" ke dalam bahasa Indonesia ada kekeliruan dalam saya menterjemahkan lirik lagu tersebut, itu adalah kekurangan saya dan saya mohon maaf. Terimakasih dan semoga bermanfaat.

Disqus Comments